ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ

12.17€

Συγγραφέας: ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 978-960-04-3317-3
ΣΕΛ.: 192
Σχήμα: 14 x 20,6
Βάρος: 299.00 γραμ.
Μαλακό εξώφυλλο


Το Μανιφέστο είναι ένα πρωτότυπο σε δομή αστυνομικό μυθιστόρημα που θα πρέπει να συγκαταλεχθεί στη σύγχρονη αστυνομική λογοτεχνία. Έχουμε έναν δολοφόνο, έχουμε πτώματα, έχουμε τον ερευνητή αστυνομικό αλλά και όλο το Τμήμα Ανθρωποκτονιών σε πλήρη δράση για τη σύλληψη του ειδεχθούς εγκληματία.

Το γεγονός ότι ο αναγνώστης γνωρίζει από την αρχή τον δολοφόνο δεν μειώνει το ενδιαφέρον του, δεν χαλαρώνει το σασπένς -αντίθετα, τον κρατά σε αγωνία για το μέχρι πότε και πώς ο δολοφόνος θα διαφεύγει τη σύλληψη, ποιο θα είναι το τελικό σάλτο μορτάλε του.

Όσοι δυνατοί αναγνώστες προσέλθετε. Το Μανιφέστο είναι ένα βιβλίο που θα θυμάστε πάντα και, είμαι σίγουρος, θα ξαναδιαβάζετε πότε πότε κάποια κομμάτια του - έστω κρυφά κι από τον εαυτό σας. Γιατί είναι ένα συμπυκνωμένο κείμενο, απαιτεί αφοσίωση από τον αναγνώστη -επειδή ακριβώς δεν μένει στην επιφάνεια των λέξεων-, θέλει αναγνώστη με κότσια, που να πιστεύει πως δεν διαβάζει για ένα ούφο φαινόμενο, αλλά για την πραγματικότητα μέσα στην οποία ζει και οραματίζεται τα ωραία και τα μεγάλα.

ΣΚΟΥΡΤΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Γιώργος Σκούρτης πρωτοεμφανίστηκε το 1970 με το έργο του Οι ...περισσότερα