«100 χρόνια από τον Οδυσσέα» του Ruan Magan

Ο πολυβραβευμένος Ιρλανδός σκηνοθέτης RUAN MAGAN δημιούργησε την ταινία «100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ» για τον ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ «ΟΔΥΣΣΕΑ» του JAMES JOYCE.
 
Η ταινία θα προβάλλεται από 7/3 στους κινηματογράφους σε διανομή New Star 
 
8-9-10 Μαρτίου ο Ruan Magan θα παρευρίσκεται στην Ελλάδα για να παρουσιάσει την ταινία. 

Τρέιλερ της ταινίας μπορείτε να δείτε εδώ
 
Θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου, επίσημη πρεμιέρα και Masterclass με τον σκηνοθέτη, μελετητές του Τζόις στην Ελλάδα θα μιλήσουν για τον Οδυσσέα.
 
Σύνοψη
Πριν από 100 χρόνια, στις 2 Φεβρουαρίου 1922, ο Οδυσσέας εκδόθηκε για πρώτη φορά σε ένα μικρό βιβλιοπωλείο στο Παρίσι. Το βιβλίο θα είχε βαθύ αντίκτυπο στη λογοτεχνία και τον πολιτισμό του επόμενου αιώνα. Κανένα μυθιστόρημα του 20ού αιώνα δεν συναγωνίστηκε τον Οδυσσέα στην εμβέλειά του. Αν και ο Οδυσσέας απαγορεύτηκε αρχικά στην Αμερική και τη Βρετανία, το έπος του Τζόις έγινε σύντομα αριστούργημα του μοντερνισμού και μια επανάσταση στη λογοτεχνική έκφραση. Έχει εμπνεύσει δημιουργούς τόσο διαφορετικούς όπως η Eileen Grey, ο Sergei Eisenstein, ο Man Ray και ο Bob Dylan. Αλλά στην Ιρλανδία, ο Τζόις κατηγορήθηκε για προδοσία, επειδή είχε πολεμήσει με την Ιρλανδική Καθολική Εκκλησία και αποκήρυξε τον λαό του. Κατηγορήθηκε επίσης ότι αγνόησε τον μακροχρόνιο αγώνα του έθνους του για ανεξαρτησία από τη Βρετανία που κορυφώθηκε το 1922 - εβδομάδες μόλις πριν από τη δημοσίευση του Οδυσσέα- με την ίδρυση του ιρλανδικού ελεύθερου κράτους. Το «100 Years of Ulysses»  που δημιουργήθηκε από τον ιστορικό Φρανκ Κάλαναν και σκηνοθέτησε ο Ρουάν Μάγκαν, δημιουργήθηκε για να τιμήσει την 100ή επέτειο από την έκδοση του βιβλίου, και έχει σκοπό να ξεκλειδώσει ένα από τα πιο απόρθητα και εκρηκτικά βιβλία της σύγχρονης εποχής.

 
Επιστροφή