Αν αγαπάτε τα παιδικά βιβλία...

Αν αγαπάτε τα παιδικά βιβλία…
Έχετε ονειρευτεί έναν πιο όμορφο κόσμο με τα ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου «Πρωινό άστρο», «Παιχνίδια τ’ ουρανού και του νερού», «Μια πυγολαμπίδα φωτίζει τη νύχτα», «Όνειρο καλοκαιρινού μεσημεριού».

Αν αγαπάτε τα παιδικά βιβλία…
Έχετε δει να ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σας ο θαυμαστός κόσμος της Μυθολογίας, χάρη στα όμορφα κείμενα και τα υπέροχα εικαστικά με τα γήινα, γοητευτικά χρώματα της Σοφίας Ζαραμπούκα, όπως αποτυπώνονται στα βιβλία της «Μυθολογία τόμοι 1-10», «Η αργοναυτική εκστρατεία», «Ομήρου Ιλιάδα», «Ομήρου Οδύσσεια», «Ο Μεγαλέξανδρος».

Χάρη στην ίδια σπουδαία κυρία του παιδικού βιβλίου έχετε επίσης γνωρίσει τον Αριστοφάνη και τις κωμωδίες του, μέσα από τις γεμάτες ζωντάνια διασκευές της «Αριστοφάνης για παιδιά».

Αν αγαπάτε τα παιδικά βιβλία…
Έχετε ανακαλύψει νέες λέξεις και νέους, υπέροχους κόσμους, χάρη στον ένα και μοναδικό Ευγένιο Τριβιζά.
Έχετε ταξιδέψει στο Νησί των Πυροτεχνημάτων (Ιστορίες από το νησί των πυροτεχνημάτων, σειρά 11 τίτλων) και έχετε συναντήσει τους κατοίκους του, έχετε γνωρίσει τον Λούκουλο, τον μικρό λαίμαργο ελέφαντα (Ιστορίες με προβοσκίδα, σειρά 4 βιβλίων), έχετε συγκινηθεί και γελάσει με το παραπονεμένο ελεφαντάκι, τη Ζουζού τη ζημιάρα γάτα και όλους τους υπόλοιπους ήρωες από τα Μακρουλά Μικρούλικα (σειρά 7 βιβλίων). Και, μην ντρέπεστε, πείτε το, σίγουρα θα έχετε μπει και εσείς στον πειρασμό να πλάσετε τις δικές σας λέξεις και τους δικούς σας μαγευτικούς κόσμους…

Αν αγαπάτε τα παιδικά βιβλία…
Έχετε νιώσει να σας κυνηγάνε τα μαμούθ και τόσα άλλα προϊστορικά πλάσματα, μέσα από τα βιβλία της Κίρας Σίνου, που έκανε το ιστορικό μυθιστόρημα είδος τόσο απολαυστικό, δίνοντάς του πλοκή περιπέτειας. Η Κίρα Σίνου αγάπησε πολλούς τομείς της γνώσης, και τους έκανε τόσο θελκτικούς ώστε ενέπνευσε γενιές νεότερων συγγραφέων.

Και σίγουρα θα έχετε μπει στον πειρασμό να λύσετε πριν από τους ήρωες των βιβλίων της το αίνιγμα της «Τριλογίας του πύργου» (Το αίνιγμα του πύργου, Το συμβόλαιο του πύργου, Ο αιχμάλωτος του πύργου), σε μια από τις πρώτες (και διαχρονικά πιο σημαντικές) ελληνικές σειρές μυστηρίου για παιδιά.

Αν αγαπάτε τα παιδικά βιβλία…
Ξέρετε πως και το ουράνιο τόξο έχει συναισθήματα, όπως κι εμείς. Ότι χαίρεται, απογοητεύεται, συγκινείται, αγαπά, πληγώνεται. Και πως, χωρίς τα χρώματά του, τίποτε όμορφο δεν θα μπορούσε να εκφραστεί. Όλα αυτά, χάρη στον Αλέξη Κυριτσόπουλο, και το «Παραμύθι με τα χρώματα», αλλά και την υπέροχη ζωγραφική του που έχει «ντύσει» ιδανικά δεκάδες κείμενα.

Αν αγαπάτε τα παιδικά βιβλία…
Έχετε ζήσει κι εσείς μαζί με τον Μελένιο, τον Σαρδέλα, την Μηλίτσα τις πιο αφάνταστες (κι όμως αληθινές) περιπέτειές τους, στην Ντενεκεδούπολη, μέσα από τις φανταστικές ιστορίες και τις εικόνες μιας ακόμη σπουδαίας κυρίας, της Ευγενίας Φακίνου, που έχουν ήδη συγκινήσει και συναρπάσει γενιές αναγνωστών.

Αν αγαπάτε τα παιδικά βιβλία…
Έχετε γνωρίσει με τον πιο παραστατικό τρόπο την ελληνική λαϊκή παράδοση, μέσα από τα υπέροχα βιβλία της Ζωής Βαλάση. Χάρη σ’ αυτήν, και στα βιβλία της «Το τεσσεροφύλλι», «Ο κήπος των μεταμορφώσεων», ανακαλύψαμε όλοι πως οι πιο παράξενες, ενδιαφέρουσες, αλλόκοτες, τραγικές και αστείες ιστορίες είναι οι ελληνικοί μύθοι και θρύλοι, αρχαίοι και νεότεροι. Και, μέσα από το «Νάνι το κρίνο της αυγής» και την «Παπαρούνα κόκκινη», πειστήκαμε πως τα πιο μελωδικά τραγούδια, είναι αυτά που τραγουδούσε ο λαός μας εδώ και πολλά πολλά χρόνια.

Και βέβαια, θα γνωρίζετε την Τρελούτσικη ηλιαχτίδα, την πρωταγωνίστρια του βιβλίου «Τα μαγικά μολύβια» και τις μοναδικές περιπέτειές της, όπως τις εικονογράφησε μια άλλη σπουδαία δημιουργός, η εικονογράφος Βάσω Ψαράκη.

Αν αγαπάτε τα παιδικά βιβλία…
Έχετε μπει στον μαγευτικό κόσμο της προφορικής παράδοσης, χάρη στα βιβλία της Μαρούλας Κλιάφα «Τρομακτικές ιστορίες για ατρόμητα παιδιά», «Παραμύθια της Θεσσαλίας», «Μύθοι και θρύλοι της Θεσσαλίας».

Επίσης μέσα από τα βιβλία της Μαρούλας Κλιάφα, έχετε ανακαλύψει πτυχές της νεότερης, σύγχρονης και τωρινής κοινωνικής ζωής, την οποία αποτυπώνει με τρόπο ρεαλιστικό μα τόσο λογοτεχνικό, είτε μιλάει για το παρελθόν («Ένα δέντρο στην αυλή μας») είτε καταπιάνεται με θέματα σημερινά («Άγρια παιχνίδια», «Ο δρόμος για τον παράδεισο είναι μακρύς»)

Αν αγαπάτε τα παιδικά βιβλία…
Έχετε βρεθεί «Μέσα στις φλόγες» και ξέρετε ποιοι είναι «Οι επισκέπτες», χάρη στα δύο αυτά βιβλία της Διδώς Σωτηρίου, που γράφοντας (και) για νέους μας άφησε μια σπουδαία κληρονομιά, είτε μιλάει για ιστορικά γεγονότα είτε για τους προβληματισμούς των νέων.

Αν αγαπάτε τα παιδικά βιβλία…
Νιώθετε σαν να έχετε γνωρίσει τη «Μαρούλα της Λήμνου», τη «Δοξανιώ» και τον «Νικηφόρο Φωκά». Πώς; Χάρη στην αφηγηματική δεινότητα της Μαρίας Λαμπαδαρίδου-Πόθου που έβαλε τους τρεις αυτούς ήρωες να μας συνοδεύσουν σε ένα υπέροχο ταξίδι, να μας φιλοξενήσουν στα σπίτια τους και να μας μιλήσουν (σαν να ήμασταν φίλοι από παλιά) για τη ζωή τους εκείνα τα χρόνια, τα βυζαντινά.

Αν αγαπάτε τα παιδικά βιβλία…
Είναι σαν να έχετε ζήσει κι εσείς:
- την εκστρατεία του Μεγαλέξανδρου παρέα με ένα… κουκούτσι. «Ένα κουκούτσι στο στρατό του Μεγαλέξανδρου»
- μια περιπέτεια στην Ελλάδα του 1821, και ξέρετε καλά ποιος είναι «Ο κλέφτης του θησαυρού του Αλή πασά»
- μέσα στο «Κάστρο της Ωριάς», παρέα με Έλληνες και Φράγκους και μια ιστορία αγάπης που στήνει γέφυρες ειρήνης.
Όλα αυτά, χάρη σε δύο ταλαντούχους και αγαπητούς μας ανθρώπους, τον Παντελή Σταματελόπουλο και την Μαρία Ηλιοπούλου, που ξέρουν όσο λίγοι να μελετούν τα ιστορικά γεγονότα και να τα ζωντανεύουν για χάρη μας.

Αν αγαπάτε τα παιδικά βιβλία…
Έχετε συγκινηθεί με την ιστορία της αρκούδας που υιοθέτησε ένα αρκουδάκι, στο βιβλίο «Η καλή μεγάλη καφετιά αρκούδα βρήκε την ευτυχία», αλλά και με τα βάσανα της μικρής Νεφέλης, της καμηλοπάρδαλης. Γιατί αυτή είναι «Η μικρή καμηλοπάρδαλη που δεν έτρωγε το φαγητό της». Αυτές τις ιστορίες, και κάποιες άλλες, τις έγραψε η… ψυχή της παρέας, η αγαπημένη μας Έρη Ρίτσου.

Αν αγαπάτε τα παιδικά βιβλία…
Θα έχετε γνωρίσει και αγαπήσει τα γράμματα και τους φθόγγους μέσα από τα… γελαστά βιβλία της Σοφίας Μαντουβάλου που, με βοηθό «Μία μύγα με τακούνια» και χάρη στα πιο αστεία ποιηματάκια που έχουμε διαβάσει, έκανε το διάβασμα μια ξεκαρδιστική υπόθεση.

Αν αγαπάτε τα παιδικά βιβλία…
Και αγαπάτε και τα ζώα, θα έχετε γνωριστεί με τους ήρωες των παραμυθιών της Νανάς Μαρμαρά-Δαγιόγλου. Η συγγραφέας μας έμαθε να αντιμετωπίζουμε μικρές και μεγάλες δυσκολίες στην καθημερινότητά μας, μέσα από τη ζωή των ζώων. «Το ελεφαντάκι που έπαιρνε τα παιχνίδια των άλλων» και «Η γατούλα της βιτρίνας και οι αδέσποτοι φίλοι της» θα είναι σίγουρα και δικοί σας φίλοι.

Αν αγαπάτε τα παιδικά βιβλία…
Θα γνωρίζετε τη σειρά «Παιδί και περιβάλλον» της Στέλλας Βλαχοπούλου, την πρώτη ελληνική σειρά βιβλίων που μίλησε με σοβαρότητα και τρυφερότητα στα παιδιά για τα Οικοσυστήματα και το πόσο σημαντική είναι η ισορροπία τους. «Η πασχαλίτσα που αγαπούσε τα λουλούδια» και «Το ψαράκι που ήθελε να ζήσει» είναι δύο μόνο από τους αγαπημένους ήρωές της.

Αν αγαπάτε τα παιδικά βιβλία…
Έχετε κυνηγήσει τους αρχαιοκάπηλους που έβαλαν στο μάτι το «Θησαυρό της Τροίας», έχετε ζήσει την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης, «Όταν οργίζεται η γη» και έχετε ταξιδέψει στον Ουρανό, στη Σελήνη και στον Κρόνο. Γίνεται; Ναι, αν έχετε διαβάσει τα βιβλία της σπουδαίας Νίτσας Τζώρτζογλου.

Αν αγαπάτε τα παιδικά βιβλία…
Όποιο πρόβλημα κι αν συναντήσατε στην εφηβεία, θα αφήσατε να αναμετρηθεί μαζί του η Λένα Μερίκα, με τα ρεαλιστικά αλλά και τόσο διασκεδαστικά, χάρη στο χιούμορ τους, βιβλία της: «Με κύμινο και αγάπη», «Διπλό κλικ στον έρωτα», «Αγάπες τηγανητές», «SOS Κορίτσι σε κρίση» είναι μερικά μόνο από αυτά.

Αν αγαπάτε τα παιδικά βιβλία…
Σίγουρα θα έχετε ταυτιστεί με τους ήρωες και τις ηρωίδες της Ανθούλας Αθανασιάδου. «Πες μου… πόσο μ’ αγαπάς;» θα αναρωτηθήκατε κι εσείς μαζί της. Θα νιώσατε κάποιο καλοκαίρι… «Το φιλί που καίει» και θα ζήσατε όλη την αγωνία που μας μεταφέρει «Η αδελφή της αδελφής της αδελφής μου». Ίσως όμως και να νιώσατε κάποτε σαν… «Ερωτευμένοι λουκουμάδες».

Αν αγαπάτε τα παιδικά βιβλία…
Θα έχετε περιπλανηθεί, από γράμμα σε γράμμα, στην «Αλφαβήτα της εφηβείας», παρέα με τη Μάγια Δεληβοριά, η οποία έγραψε μια αλφαβήτα σύγχρονη, που με χιούμορ, σύγχρονο λεξιλόγιο και υπευθυνότητα παρουσιάζει ένα πανόραμα των προβληματισμών των σημερινών νέων.

Αν αγαπάτε τα παιδικά βιβλία…
Θα έχετε αναγνωρίσει τον εαυτό σας και τους συμμαθητές σας στις «Αταξίες στην τάξη», την κεφάτη και τόσο μα τόσο καίρια, στον τρόπο που αποτυπώνει και σχολιάζει τη σχολική μας ζωή, σειρά του Γιώργου Παναγιωτάκη «Αταξίες στην τάξη» (σειρά 4 ήδη βιβλίων, αλλά έρχονται σύντομα και άλλα!) Προσοχή, ο συγγραφέας κυκλοφορεί ανάμεσά μας και καταγράφει τα πάντα. Ναι, τα πάντα!

Αλλά ίσως και να έχετε ανακαλύψει/αποκαλύψει «Το μυστικό της Άτυχης Πέστροφας», σε ένα βιβλίο που δεν μιλάει για το ψάρεμα, αλλά για ένα άλλο, παμπάλαιο βιβλίο, και είναι το ωραιότερο και πιο φιλοσοφικό περιπετειώδες μυθιστόρημα που γράφτηκε ποτέ για εφήβους (και όχι μόνο).

Αν αγαπάτε τα παιδικά βιβλία…
Θα έχετε γελάσει τρανταχτά και ασυγκράτητα, διαβάζοντας τις σπαρταριστές ιστορίες του Πάνου Χριστοδούλου, που ντύνει με απαράμιλλο χιούμορ ακόμη και τα πιο σοβαρά ζητήματα, χωρίς όμως ούτε στο ελάχιστο να χάνει κάτι από την σοβαρότητα με την οποία τα αντιμετωπίζει. Χάρη σ’ αυτόν μάθαμε ότι «Ο Ναβίντ δεν ήρθε για διακοπές», αλλά και τι θα συνέβαινε αν μια μπάλα ποδοσφαίρου εγκατέλειπε τα γήπεδα και αποφάσιζε να γνωρίσει πολλούς παράξενους και πολύ ξεχωριστούς ανθρώπους, και να γίνει «Η μπάλα της ζωής τους».

Αν αγαπάτε τα παιδικά βιβλία…
Και αγαπάτε και τις ιστορίες μυστηρίου με πλοκή και περιεχόμενο, και σας αρέσει να διαβάζετε με «κομμένη την ανάσα», σίγουρα θα έχετε γνωρίσει τον αστυνόμο Γαβρίλη και τις ιστορίες του, όπως μας τις αφηγείται η Λίνα Λυχναρά, η συγγραφέας που άλλαξε τη φυσιογνωμία του αστυνομικού μυθιστορήματος για παιδιά. «Κίνδυνος στο νησί», «Έγκλημα στο Λευκό Βουνό», «Απειλή στους αγώνες» είναι μερικά μόνο από τα αγαπημένα βιβλία της.

Αν αγαπάτε τα παιδικά βιβλία…
Θα έχετε ευαισθητοποιηθεί με την ιστορία του Αγάπιου, του νεαρού ήρωα με σύνδρομο Άσπεργκερ που γνωρίσαμε στο βιβλίο «Δεν είμαι τέρας, σου λέω» της Παναγιώτας Πλησή, και θα έχετε θελήσει να δείτε, έστω και για λίγο, τον κόσμο μέσα από τα μάτια του.

Και μετά, ίσως να θελήσατε να ξεκουραστείτε λίγο στην «Τεμπελοπόλη Πόλη-Πόλη» ή να ονειρευτείτε. Να ονειρευτείτε; Προσοχή! Ο «Κλέφτης ονείρων» κυκλοφορεί ελεύθερος!


Αν αγαπάτε τα παιδικά βιβλία…
Θα έχετε αναρωτηθεί τι ακριβώς σημαίνει «Γκντουπ», κι έτσι θα έχετε γνωρίσει τη Λίνα (από το Πετρούλα) και το μυστικό ημερολόγιό της, το πρωτοποριακό βιβλίο του Λύο Καλοβυρνά. Ένα βιβλίο που αγαπιέται εξίσου από μικρούς και μεγάλους αναγνώστες, και μένει για πάντα χαραγμένο στην καρδιά και στο μυαλό τους…

Αν αγαπάτε τα παιδικά βιβλία…
Δεν έχετε μόνο πει "ΧΜ". Αλλά έχετε δει ΧΜ. Πώς; Χάρη στις «Ανακαλύψεις του Έγκμοντ Κλαβιέ», όπως τις κατέγραψε με κείμενα και εικόνες η αρχιβοηθός του, Κατερίνα Κρις. Και τι σημαίνει πως έχετε δει ΧΜ; Μα, πως έχετε γνωρίσει τα μικρά πνεύματα των σελίδων, το μυστικό πίσω από την έμπνευση, τα πλάσματα που μας βοηθάνε να γράφουμε και να διαβάζουμε! ΧΜ…

Αν αγαπάτε τα παιδικά βιβλία…
Ίσως έχετε ανακαλύψει την «Αρχαιολογία», τη «Βυζαντινή τέχνη» και τη «Λαϊκή τέχνη» μέσα από τα βιβλία μιας από τις σημαντικότερες Ελληνίδες παιδαγωγούς και συγγραφείς εκπαιδευτικών βιβλίων, της Μαρίζας Ντεκάστρο.
Οι νεότεροι αναγνώστες μπορούν μέσα από τον κεφάτο οδηγό «Τι και πώς στην Προϊστορία» να γνωρίσουν και την τεράστια αυτή, και τόσο ανεξερεύνητη, χρονική περίοδο.

Αν αγαπάτε τα παιδικά βιβλία…
Θα έχετε ανακαλύψει τα μυστικά της ζωγραφικής, μέσα από τα ιδιαίτερα προσεγμένα βιβλία της Γιολάντας Χατζή, που ξέρει πως ό,τι εμπεριέχει παιχνίδι, είναι η τέλεια συνταγή για να κατανοήσεις ακόμα και το πιο δύσκολο θέμα. Μέσα από τα βιβλία της «Έλληνες ζωγράφοι», «Ιταλοί ζωγράφοι», «Γάλλοι ζωγράφοι», κανένας καλλιτέχνης δεν έχει πια μυστικά από μας.

Αν αγαπάτε τα παιδικά βιβλία…
Θα έχετε νιώσει σαν να βρίσκεστε στην αρχαία Ελλάδα, διαβάζοντας για την «Αρχιτεκτονική και Πολεοδομία» της, ή διαβάζοντας τι ήταν «Τα αγγεία και ο κόσμος τους», χάρη στην κυρία Ιωάννα Φωκά και τον κύριο Πάνο Βαλαβάνη.

Αν αγαπάτε τα παιδικά βιβλία…
Θα έχετε περιπλανηθεί στο παρελθόν με τα «Ταξίδια στην Προϊστορική Ελλάδα», το «Ταξίδι στα Αρχαία χρόνια» και το «Ταξίδι στην Ελληνιστική εποχή» της Ειρήνης Νάκου, θα έχετε ακολουθήσει τους ήρωες στην καθημερινή τους ζωή και θα είχατε ανακαλύψει πώς ζούσαν, τι έκαναν, τι τους απασχολούσε.

Αν αγαπάτε τα παιδικά βιβλία…
Θα έχετε αναρωτηθεί πόσο κοντά στον δικό μας κόσμο είναι ο κόσμος που περιγράφει ο Βασίλης Παπαθεοδώρου στα «Χνότα στο τζάμι», ένα πολυβραβευμένο και αγαπημένο βιβλίο με επίκαιρη και εξαιρετικά ευφυή πλοκή.

Αν αγαπάτε τα παιδικά βιβλία…
Ξέρετε πως «Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία». Η συγγραφέας του, Ελπίδα Ισμαήλ, πήγαινε ακόμα στο Λύκειο όταν έγραψε το βιβλίο της και μας το εμπιστεύτηκε. Είναι η μικρούλα μας, και θα είναι η μικρούλα μας όσο κι αν μεγαλώσει. Μια πολύ καλή συγγραφέας νεανικής λογοτεχνίας με φανατικούς θαυμαστές.

Αν αγαπάτε τα παιδικά βιβλία…
Θα έχετε κι εσείς κάποτε χαθεί στο... γκάτερ, αυτό το κενό ανάμεσα σε δυο διαδοχικές εικόνες, ή σε κάποιο άλλου "λούκι", και θα έχετε φτάσει στην αλήθεια καρέ καρέ, όπως ο πρωταγωνιστής του «Γκάτερ», της περιπέτειας που έγραψε η Ντορίνα Παπαλιού και αγάπησαν μικροί και μεγάλοι αναγνώστες.

Αν αγαπάτε τα παιδικά βιβλία…
Θα έχετε μυηθεί στα μυστικά της φύσης και στις κρυφές σκέψεις των πλασμάτων της, μέσα από τα πρωτοποριακά «Οικοπαραμύθια» της Τζέμης Τασάκου.

Έχετε γνωρίσει τον Σαίξπηρ και έχετε βιώσει τη ρήση του: Η τέχνη δεν είναι ούτε για τους πολλούς ούτε για τους λίγους, είναι για τον καθένα ξεχωριστά. Η Τζέμη Τασάκου έκανε πράξη τα λόγια του συγγραφέα. Έτσι, ακόμη και οι πιο νεαροί αναγνώστες μπόρεσαν να ονειρευτούν μέσα από τα κείμενά του, χάρη στη σειρά «Ο Σαίξπηρ για παιδιά».

Αν αγαπάτε τα παιδικά βιβλία…
Θα ξέρετε πως, μέσα από αυτά, μπορείτε να γνωρίσετε και την κλασική μουσική. Η Ειρήνη Μάρρα μας προσκάλεσε στις ωραιότερες παραστάσεις του κόσμου, μέσα από τις σειρές που διασκεύασε και επιμελήθηκε: «Όπερα για παιδιά» και «Παραμύθια που χορεύουν».

Αν αγαπάτε τα παιδικά βιβλία…
Θα ξέρετε πως υπάρχουν θεατρικά έργα που, εκτός από υπέροχες παραστάσεις, έχουν γίνει και πανέμορφα βιβλία. Ο «Οδυσσεβάχ», «Το Σκλαβί», η «Οικογένεια Νώε» δεν υπάρχουν μόνο στην καρδιά μας, αλλά και στο ράφι της βιβλιοθήκης μας, για πάντα! Φρόντισε γι’ αυτό η κυρία που άλλαξε για πάντα το παιδικό θέατρο: η Ξένια Καλογεροπούλου.Αν αγαπάτε τα παιδικά βιβλία…
Θα έχετε σίγουρα συγκινηθεί, γελάσει, προβληματιστεί, εμπνευστεί, διασκεδάσει, αφυπνιστεί, ταξιδέψει, ονειρευτεί με κάποιο από τα βιβλία μας. Αλλά αν συνεχίσουμε να γράφουμε, δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Με τη δέσμευση, λοιπόν, να επανέλθουμε, καλούμε εσάς, τους αναγνώστες μας, να μας πείτε τις δικές σας εντυπώσεις…
Και, στο μεταξύ, ευχαριστούμε όλους (μα όλους) τους συγγραφείς και τους εικονογράφους μας, για τα υπέροχα βιβλία που μας έχουν χαρίσει, και για όλα αυτά που τώρα ετοιμάζουμε.
Και όλους (μα όλους) εσάς, τους εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες που κάθε χρόνο μάς τιμάτε με την εμπιστοσύνη σας, επιλέγοντας τα βιβλία μας.
Καλά αναγνωστικά ταξίδια!


Το εικαστικό που κοσμεί το αφιέρωμα και την ανακοίνωση του διαγωνισμού μας είναι της Σοφίας Ζαραμπούκα. Την ευχαριστούμε...