ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΕ ΤΗ ΡΙΓΕ ΠΙΤΖΑΜΑ

10.14€

Συγγραφέας: ΜΠΟΪΝ, ΤΖΟΝ
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 978-960-04-3358-6
ΣΕΛ.: 216
Σχήμα: 14 x 20,6
Τίτλος πρωτοτύπου: The Boy in the Striped Pyjamas
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
Μετάφραση: Μοσχονά, Αριάδνη
Βάρος: 240.00 γραμ.
Μαλακό εξώφυλλο
Ηλικία: Από 13 ετών

Το βιβλίο δεν είναι διαθέσιμο αυτή τη στιγμή

Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψεις την ιστορία αυτού του βιβλίου. Συνήθως στο οπισθόφυλλο δίνουμε κάποια στοιχεία για την πλοκή, στην περίπτωσή μας όμως πιστεύουμε πως αυτό θα χαλάσει τις εκπλήξεις που κρύβονται στο κείμενο-και είναι πολλές. Πιστεύουμε πως είναι σημαντικό να αρχίσεις να το διαβάζεις χωρίς να ξέρεις ποιο είναι το θέμα του.
Αν πάντως αρχίσεις να το διαβάζεις, θα πας μια μεγάλη βόλτα μ’ ένα αγόρι που λέγεται Μπρούνο. Και αργά ή γρήγορα θα βρεθείς, μαζί με τον Μπρούνο, μπροστά σε ένα συρματόπλεγμα και θα γνωρίσεις ένα αγόρι που ζει από την άλλη πλευρά του συρματοπλέγματος.
Συρματοπλέγματα σαν αυτό υπάρχουν σε όλα σχεδόν τα μέρη του κόσμου. Ευχόμαστε όμως ποτέ στη ζωή σου να μη βρεθείς μπροστά σε κάποιο από αυτά.


Το Αγόρι με τη Ριγέ Πιτζάμα αποτελεί εκδοτικό φαινόμενο. Έχει ήδη εκδοθεί με μεγάλη επιτυχία σε πολλές γλώσσες, και συνολικά θα κυκλοφορήσει σε 44 χώρες. Ήταν υποψήφιο για 10 λογοτεχνικά βραβεία και έγινε ταινία από τη Miramax/Disney (στα ελληνικά, αναζητήστε την με τον τίτλο "Το αγόρι πίσω από το συρματόπλεγμα").

Δείτε και κατεβάστε εδώ τον εκπαιδευτικό οδηγό που συνέταξε για το βιβλίο η παιδαγωγός Μαρίζα Ντεκάστρο.


ΚΡΙΤΙΚΕΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Άραγε μπορεί ένα απλό ρούχο, εκτός από δηλωτικό της μοίρας εκείνου που το φοράει, να φτάσει ακόμα και να την ορίσει; Η απάντηση-γροθιά στο στομάχι στις σελίδες αυτού του εξαιρετικού βιβλίου.  
Eλένη Γεωργοστάθη, Ιστολόγιο μια φορά κι έναν καιρό η μικρή ελένη, 01/09/14

[...]πρόκειται για ένα σπάνιο, μοναδικό, θα έλεγα, βιβλίο που, με λιτό και αδρό τρόπο μάς βοηθάει, μικρούς και μεγάλους, να διαβούμε τα πιο δύσβατα μονοπάτια της ιστορίας μας αλλά και της ζωής μας.
Γιώργος Βοϊκλής, e-dromos.gr, 20/05/10

Ο τίτλος είναι παραπλανητικός. Δεν πρόκειται για την ιστορία ενός αγοριού πριν τον ύπνο, στο ασφαλές και ειρηνικό περιβάλλον του σπιτιού. Είναι μια ιστορία για το Ολοκαύτωμα, γραμμένη με τον πιο ευφάνταστο και πρωτότυπο τρόπου που θα μπορούσε να συλλάβει ένας συγγραφέας που απευθύνεται (και) σε παιδιά.
Ελένη Σβορώνου, diavasame,gr, 02/04/2008

 

ΜΠΟΪΝ, ΤΖΟΝ

Ο Τζον Μπόιν γεννήθηκε στην Ιρλανδία το 1971. Σπούδασε φιλολογία ...περισσότερα