ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ (26-29/10/2012)

Ένα ταξίδι για τα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, με ξεναγό τον συγγραφέα της μυθιστορηματικής τριλογίας ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ, Ευάγγελο Μαυρουδή.

Οι Εκδόσεις Κέδρος και το Travel Plan προσφέρουν σε 2 τυχερούς τη δυνατότητα να συμμετάσχουν εντελώς δωρεάν σε αυτό το ταξίδι, μαζί με το άτομο της επιλογής τους!
 
Λάβετε μέρος τώρα στο διαγωνισμό! 2 τυχεροί θα κερδίσουν από μία συμμετοχή για 2 άτομα, που περιλαμβάνει: αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Σμύρνη-Αθήνα, διαμονή (3 διανυκτερεύσεις) στο ξενοδοχείο 5* Movenpick με ημιδιατροφή, όλες τις μεταφορές και ξεναγήσεις που αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα, συνοδό Travel Plan, ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης, φόρους αεροδρομίων.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό γίνεται χωρίς καμία επιβάρυνση ή υποχρέωση.

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε! 

Νικητές είναι οι: 

1. Αμαλία Μουστάκη

2. Γιώργος Κρεμμύδας

Συγχαρητήρια στους νικητές.

Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας. 


Αναλυτικό πρόγραμμα του ταξιδιού:

26/10/2012

Άφιξη στη Σμύρνη. Παραλαβή αποσκευών και ξεκινάμε για ολοήμερη ξενάγηση της Σμύρνης.
Πρώτα μια συνολική περιήγηση της πόλης: θα δούμε από μακριά το λόφο Πάγος με τα ερείπια του βυζαντινού κάστρου από όπου ξεκινά και η μυθιστορηματική τριλογία Επιστροφή στη Σμύρνη, του Ευάγγελου Μαυρουδή.
Θα περάσουμε μπροστά από το Ρολόι, το μνημείο-σύμβολο της πόλης που στολίζει την πλατεία του Κονάκ, το Διοικητήριο, το Ιωνικό Πανεπιστήμιο, το Φως εξ Ανατολών του διάσημου μαθηματικού Καραθεοδωρή, το Οθωμανικό Νοσοκομείο και το νοσοκομείο του Αγίου Ρόκου, το λόφο του Μπαχρή Μπαμπά.
Θα περάσουμε μέσα από την Ελληνική συνοικία, μπροστά από την Εθνική Τράπεζα, τα Ελληνικά σχολεία, τους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Αϊδινίου και του Κασαμπά, την περιοχή των Νοσοκομείων όπου είναι σήμερα η Αγία Φωτεινή. Θα διασχίσουμε την προκυμαία, το Μπέλα Βίστα με το Ελληνικό Προξενείο όπου στεγαζόταν η Αρμοστεία του Αριστείδη Στεργιάδη.
Θα δούμε την Πούντα και συνεχίζοντας προς το Νταραγάτσι σε μια νοητή διαδρομή με το τραμβάι όπως την περιγράφει ο Κοσμάς Πολίτης Στου Χατζηφράγκου θα δούμε την Αρχαία Σμύρνη και το Μπουρνόβα με τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό όπου τερμάτιζε το βαποράκι του τραγουδιού.
Θα θαυμάσουμε τις εντυπωσιακές βίλες των Λεβαντίνων και περνώντας από το Μπαϊρακλί θα φτάσουμε στο Κορδελιό.
Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και αγορά και επιστροφή στο ξενοδοχείο το βράδυ.

27/10/2012

Επιβίβαση στο λεωφορείο με Ελληνόφωνο ξεναγό. Επίσκεψη στη Ρωμαϊκή Αγορά και την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη.
Θα περάσουμε από το σημείο όπου υπήρχε το γεφύρι των καραβανιών με το οποίο έφταναν τα εμπορεύματα από την ενδοχώρα πάνω από τον ποταμό Μέλη και τα ερείπια του αρχαίου υδραγωγείου.
Θα δούμε το Μπουτζά με την παλιά ελληνική συνοικία, το ξενοδοχείο του Μανόλη, τη Λοκάντα, τη γραφική Αγγλικανική εκκλησία, τα αρχοντικά των πλούσιων Ελλήνων και των Λεβαντίνων.
Θα σταματήσουμε για λίγο στο Καρατάς κι από τη γραφική οδό Ντάριο Μορένο θ’ ανεβούμε με το Ασανσέρ που λειτουργεί από το 19ο αιώνα να θαυμάσουμε το πανόραμα της Σμύρνης.
Θα περάσουμε από την Καραντίνα όπου ζούσαν οι οικογένειες των δυο γιατρών της τριλογίας.
Θα δούμε το Χαμιντιέ τζαμί, το χαμάμ, το εντυπωσιακό κτίριο της τεχνικής σχολής και το νοσοκομείο όπου εργάζονταν οι ήρωες.
Θα συνεχίσουμε προς το Γκιοζ Τεπέ και τη Λευκή Βίλα της οικογένειας Ουσακιζάντε, όπου πλέχτηκε το ειδύλιο του Μουσταφά Κεμάλ με τη μετέπειτα γυναίκα του, Λατιφέ.
Επόμενη στάση μας στα Βουρλά. Περίπατος στην παλαιά Ελληνική συνοικία και έπειτα θα κατεβούμε στην Σκάλα των Βουρλών. Στη βόλτα μας θα δούμε και το σπίτι του Σεφέρη.
Έπειτα ξεκινάμε για τα Αλάτσατα. Επίσκεψη στο Τζαμί που ήταν η εκκλησία Τα Εισόδια της Θεοτόκου.
Τελευταία στάση στη Κρήνη (Τσεσμέ). Επίσκεψη στη πόλη και την εκκλησία του Αγ. Χαραλάμπους.
Επιβίβαση στο λεωφορείο και επιστροφή στη Σμύρνη.
Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και ψώνια στην παλιά αγορά Κεμαράλτι.
Περίπατος στο αυθεντικό κομμάτι της προκυμαίας που διατηρείται ακόμη όπως ακριβώς ήταν μέχρι το Πασαπόρτ.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

28/10/2012

Επιβίβαση στο λεωφορείο με Ελληνόφωνο ξεναγό.
Ξεκινάμε για την Έφεσο, όπου θα δούμε το Βουλευτήριο, το Πρυτανείο, την Δημόσια Αγορά, το Νυμφαίο, την Βιβλιοθήκη του Κέλσου, το Θέατρο και την Εκκλησία της Παναγίας (Εκκλησία της Συνόδου) κ.ά.
Επόμενη επίσκεψη στη Βασιλική του Αγίου Ιωάννου, μία από τις Εκκλησίες της Αποκάλυψης.
Μετά το γεύμα θα μεταβούμε στο Κιρκιντζέ, το χωριό που περιγράφει η Διδώ Σωτηρίου στα Ματωμένα Χώματα. Διατηρείται όπως ήταν με τα παλιά καλντερίμια.
Ελεύθερος χρόνος για αγορά.

29/10/2012

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής. 


ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Η εταιρία Λογοτεχνική Εκδοτική Βιβλίων ΑΕ διοργανώνει τον διαγωνισμό «1922-2012 - Επιστροφή στη Σμύρνη». Η εταιρία Travel Plan αναλαμβάνει το δώρο του διαγωνισμού και την χορήγηση αυτού.

2. Δικαίωμα συμμετοχής στο Διαγωνισμό έχουν μόνον φυσικά πρόσωπα που κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα εφόσον έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και έχουν πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα. Σε διαφορετική περίπτωση, η συμμετοχή τους στο Διαγωνισμό θα ακυρωθεί άμεσα.

3. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από 12/07/2012 έως 30/09/2012.

4. Κάθε συμμετέχων που θα συμπληρώσει την αίτηση συμμετοχής λαμβάνει αυτόματα μέρος στην κλήρωση, με δώρο ένα ταξίδι 4 ημερών (3 διανυκτερεύσεων) στη Σμύρνη, με αναχώρηση στις 26/10/2012 και επιστροφή στις 29/10/2012, για δύο άτομα. Το δώρο περιλαμβάνει: αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Σμύρνη-Αθήνα, διαμονή στο ξενοδοχείο 5* Mövenpick με ημιδιατροφή, συνοδό Travel Plan, ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης, φόρους αεροδρομίων.
Η αίτηση συμμετοχής βρίσκεται στην ιστοσελίδα
www.kedros.gr και στη σελίδα της εταιρίας στο facebook (www.facebook.com/kedros.gr).
Κάθε συμμετέχων δικαιούται 1 (μία) μόνο συμμετοχή.

5. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό δεν απαιτείται κάποια αγορά προϊόντος.

6. Θα κληρωθούν, με φυσική κλήρωση, δύο (2) νικητές και δύο (2) αναπληρωματικοί νικητές (ένας ανά κυρίως νικητή) σε περίπτωση που οι βασικοί νικητές αρνηθούν ή δεν παραλάβουν το δώρο τους για οποιοδήποτε λόγο. Το δώρο που θα κερδίσει κάθε νικητής είναι ένα ταξίδι 4 ημερών (3 διανυκτερεύσεων) στη Σμύρνη, με αναχώρηση στις 26/10/2012 και επιστροφή στις 29/10/2012, για δύο άτομα, όπως αυτό περιγράφεται στον όρο 4.

7. Οι βασικοί νικητές και οι αναπληρωματικοί νικητές θα κληρωθούν από την Λογοτεχνική Εκδοτική Βιβλίων ΑΕ, παρουσία του συμβολαιογράφου Αθηνών Κωνσταντίνου Δέδε ή, σε περίπτωση κωλύματός του, παρουσία του νόμιμου εκπροσώπου του, στα γραφεία της εταιρίας Λογοτεχνική Εκδοτική Βιβλίων ΑΕ επί της οδού Γ. Γενναδίου, αρ. 3, Αθήνα 10678,  τηλ. 2103809712, τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου και ώρα 11:00 π.μ.
 
8. Οι νικητές που θα αναδειχθούν θα ενημερωθούν εντός 3 ημερών μετά την κλήρωση στα στοιχεία επικοινωνίας (αριθμός σταθερού ή κινητού τηλεφώνου) που έχουν δηλώσει στην αίτηση συμμετοχής τους, προκειμένου να τους δοθούν αναλυτικές λεπτομέρειες σχετικά με την παραλαβή του δώρου τους.
Τα ονόματα των δύο νικητών και των δύο αναπληρωματικών νικητών θα ανακοινωθούν επίσης στην ιστοσελίδα
www.kedros.gr και στη σελίδα της εταιρίας στο facebook (www.facebook.com/kedros.gr).
Η προσπάθεια ειδοποίησης των νικητών θα αποδεικνύεται πλήρως με την απλή βεβαίωση του σχετικά επιφορτισμένου υπαλλήλου. Ουδεμία ευθύνη φέρει η Διοργανώτρια για άκαρπες προσπάθειες ειδοποίησης των νικητών και δη όταν οφείλονται σε μη απάντηση του τηλεφώνου τους όπως το έχουν δηλώσει ούτε και υποχρεούται να συνεχίσει την προσπάθεια ειδοποίησης μετά το πέρας τού ως άνω χρονικού διαστήματος. Επιπλέον σε περίπτωση κατά την οποία κάποιος νικητής δεν έχει απαντήσει στο τηλέφωνό του για οποιοδήποτε λόγο μέχρι και την Πέμπτη 04/10/2012, θα κληθεί προς παραλαβή του αντίστοιχου δώρου ο αναπληρωματικός νικητής που ορίστηκε εξαρχής ως αναπληρωματικός του συγκεκριμένου νικητή. Σε περίπτωση κατά την οποία ο αναπληρωματικός νικητής δεν έχει απαντήσει στο τηλέφωνό του για οποιοδήποτε λόγο μέχρι και την Τρίτη 09/10/2012, το δώρο αυτομάτως απόλλυται.

9. Για την παραλαβή – χρήση του δώρου είναι απαραίτητη η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του νικητή, καθώς και η συμπλήρωση και υπογραφή κάθε σχετικής δήλωσης αποδοχής που εύλογα θα του ζητηθεί ως προϋπόθεση και προαπαιτούμενο παράδοσης του δώρου. Διευκρινίζεται πως κάθε έξοδο και μετακίνηση – μεταφορά που απαιτείται για την παραλαβή και χρήση του δώρου βαρύνει αποκλειστικά και μόνον τους νικητές.

10. Το δώρο είναι προσωπικό, δεν μεταβιβάζεται και δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή άλλη υπηρεσία ή προϊόντα, δεν εκχωρείται σε συγγενικά πρόσωπα ή τρίτους ούτε αντικαθίσταται ή εξαργυρώνεται.

11. Εξαιρούνται της συμμετοχής στο Διαγωνισμό οι εργαζόμενοι στη Λογοτεχνική Εκδοτική Βιβλίων ΑΕ καθώς και οι σύζυγοι και οι συγγενείς τους έως και δεύτερου (Β΄) βαθμού.

12. Η διοργανώτρια Λογοτεχνική Εκδοτική Βιβλίων ΑΕ δικαιούται να τροποποιεί τους όρους του Διαγωνισμού, να συντομεύσει ή να παρατείνει οιαδήποτε προθεσμία ή διάρκεια αυτού, να ματαιώσει ή αναβάλει το Διαγωνισμό με σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα www.kedros.gr και στη σελίδα της εταιρίας στο facebook (www.facebook.com/kedros.gr). Κάθε τέτοια μεταβολή θα είναι δεσμευτική για τους συμμετέχοντες οι οποίοι δεν αποκτούν εκ του λόγου αυτού κανένα δικαίωμα για αποζημίωση ή οιαδήποτε άλλη αξίωση έναντι τoυ Διοργανωτή.

13. Η διοργανώτρια Λογοτεχνική Εκδοτική Βιβλίων ΑΕ δε φέρει καμία ευθύνη εάν για λόγους αναγόμενους σε περιστατικό που συνιστά ανωτέρα βία (ενδεικτικά δε λόγω φυσικών καταστροφών, απεργίας, πολέμου, τρομοκρατικών ενεργειών ή απειλών για τρομοκρατική ενέργεια, ατυχημάτων, πυρκαγιών, πλημμύρων ή άλλων φυσικών καταστροφών, απεργιών ή κοινωνικών διαταραχών κλπ), δεν μπορεί να εκτελέσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το παρόν και απαλλάσσεται σύμμετρα και αζήμια των υποχρεώσεών της.

14. Η διοργανώτρια διατηρεί την ευχέρεια να ακυρώνει συμμετοχές εφόσον δεν πληρούν τους όρους του παρόντος. Οι συμμετέχοντες οφείλουν να ενεργούν νόμιμα και μέσα στo πλαίσιo των χρηστών και συναλλακτικών ηθών. Οποιαδήποτε ενέργεια ή συμπεριφορά κάποιου συμμετέχοντος κριθεί (βάσει ενδείξεων) από την διοργανώτρια ως παράνομη ή καταχρηστική ή αντισυμβατική (μη φέρουσα αυτή, ήτοι η διοργανώτρια, το βάρος της αποδείξεως) τότε η διοργανώτρια έχει το δικαίωμα να τον αποκλείσει τελείως από το διαγωνισμό, ακόμη και να ακυρώσει το δώρο.

15. Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό παρέχουν τη συγκατάθεσή τους και εξουσιοδότηση στη διοργανώτρια για την προβολή του διαγωνισμού και των αποτελεσμάτων του μέσω ραδιοφώνου, καθώς και μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου ή και του διαδικτύου. Έτσι, η διοργανώτρια επιφυλάσσει για τον εαυτό της το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει και δημοσιεύσει οποιοδήποτε ειδησεογραφικό στοιχείο σχετικό με την κλήρωση και την απονομή για διαφημιστικούς σκοπούς, καθώς και να προβεί σε χρήση του ονόματος και της εικόνας των συμμετεχόντων χωρίς προηγούμενη συνεννόηση μαζί τους και χωρίς οποιαδήποτε οικονομική ή άλλη απαίτηση από μέρους τους, η δε συμμετοχή καθενός στον παρόντα διαγωνισμό έχει αυτομάτως και την προς τούτο συναίνεση.

16. Με τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό οι συμμετέχοντες δηλώνουν ρητά και αποδέχονται ότι η Λογοτεχνική Εκδοτική Βιβλίων ΑΕ έχει το δικαίωμα να εντάξει τα μη ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τους σε Αρχείο Προσωπικών Δεδομένων, αποκλειστικά η ίδια ως υπεύθυνος επεξεργασίας. Το ως άνω Αρχείο θα χρησιμοποιηθεί από την Λογοτεχνική Εκδοτική Βιβλίων ΑΕ αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς του διαγωνισμού, ήτοι για την επαλήθευση των στοιχείων των νικητών και άλλων συναφών σκοπών καθώς και, σε περίπτωση που οι συμμετέχοντες έχουν συμφωνήσει μέσω της αίτησης συμμετοχής τους, για μελλοντική ενημέρωσή τους σχετικά με διαφημιστικές – προωθητικές ενέργειες της εταιρίας Λογοτεχνική Εκδοτική Βιβλίων ΑΕ. Τα ανωτέρω δεδομένα δεν θα κοινοποιηθούν σε άλλα νομικά ή φυσικά πρόσωπα. Σε κάθε περίπτωση, τα προσωπικά στοιχεία των συμμετεχόντων θα τηρούνται σύμφωνα με το Ν.2472/1997, όπως ισχύει, το Ν. Ν.3471/2006 και τις Αποφάσεις και Οδηγίες της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Οι συμμετέχοντες διατηρούν το δικαίωμα να ζητήσουν οποτεδήποτε και χωρίς επιβάρυνση την επιβεβαίωση, τροποποίηση ή διαγραφή των στοιχείων τους που τηρούνται στο ανωτέρω Αρχείο, επικοινωνώντας με την Λογοτεχνική Εκδοτική Βιβλίων ΑΕ, οδός Γ. Γενναδίου, αρ. 3, Αθήνα 10678, τηλ. 2103809712, ηλεκτρονική διεύθυνση contests@kedros.gr
Στην περίπτωση κατά την οποία με την αίτηση συμμετοχής τους οι συμμετέχοντες δηλώσουν ότι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο εν λόγω ταξίδι ιδίοις εξόδοις, εάν δεν βρίσκονται ανάμεσα στους νικητές, η Λογοτεχνική Εκδοτική Βιβλίων θα μεταβιβάσει τα στοιχεία τους στην εταιρία Travel Plan, προκειμένου αυτή να τους ενημερώσει για τους ακριβείς όρους συμμετοχής στο ταξίδι.

17. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό αυτό συνεπάγεται την πλήρη γνώση των αναλυτικών όρων συμμετοχής καθώς και συνιστά ανεπιφύλακτη αποδοχή τους.

18. Οι όροι συμμετοχής στον διαγωνισμό είναι κατατεθειμένοι ήδη στον συμβολαιογράφο Αθηνών Κωνσταντίνο Δέδε, οδός Φειδίου, αρ. 2, τηλ. 2103838466, και ακριβές αντίγραφό τους δικαιούται να λάβει κάθε συμμετέχων με δική του χρέωση. Οι αναλυτικοί όροι συμμετοχής θα βρίσκονται επίσης καθ' όλη τη διάρκεια του Διαγωνισμού στην ιστοσελίδα της εταιρίας, www.kedros.gr.

19. Αρμόδια για κάθε τυχόν ζήτημα που σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με τον παρόντα Διαγωνισμό ορίζονται τα δικαστήρια των Αθηνών.