ΓΙΓΟΥΡΤΑΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ

ΓΙΓΟΥΡΤΑΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ

Ο Γιάννης Γιγουρτάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Σπούδασε στην ΑΣΚΤ από το 2007 έως το 2012 στο Δ΄ εργαστήριο ζωγραφικής με καθηγητές τους Π. Χαραλάμπους και Μ. Μανουσάκη. Ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με την αγιογραφία δίπλα στον πατέρα του, αγιογράφο Μύρωνα Γιγουρτάκη.

Επίσης έχει δουλέψει στην εκπαίδευση, είναι συντονιστής του εργαστηρίου ζωγραφικής της ΠΕΨΑΕΕ για λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, και ήταν ένας από τους εκατόν είκοσι πέντε εικαστικούς απ’ όλο τον κόσμο που δούλεψαν στην κινηματογραφική ταινία Loving Vincent.

Έχει πάρει μέρος σε περισσότερες από δεκαπέντε ομαδικές εκθέσεις και έχει βραβευτεί δύο φορές. Το εικαστικό του έργο χαρακτηρίζεται από τη συγκατοίκηση του φαντασιακού με την πραγματικότητα και γενικότερα από δίπολα που πότε συγκρούονται και πότε συμπληρώνονται σε ένα αρμονικό σύμπαν.

Ο Γιάννης Γιγουρτάκης πιστεύει βαθύτατα στη θεραπευτική χρήση των τεχνών, ειδικά τώρα στον σύγχρονο δυτικό κόσμο.

Αυτή είναι η πρώτη του εικονογράφηση, που με μεγάλη χαρά και τιμή πραγματοποίησε, και θέλει να την αφιερώσει στα πιο δυνατά «φάρμακα» της ζωής του, στην επίσης καλλιτέχνιδα Άννα Παπαδοπούλου και στα δύο παιδιά που έχουν μαζί, τη Βασιλίνα και τον Ιάσονα.