Λίμπυ Τατά - Αρσέλ (Αθήνα)

Ένας χρόνος χωρίς την Λίμπυ Τατά-Αρσέλ

(LibbyTata-Arcel) 

Την Δευτέρα 11/2/2019 συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο της αγαπημένης μας Λίμπυς (Ελευθερίας).

Όλοι εμείς οι δικοί της άνθρωποι, στενοί συγγενείς, φίλοι και φίλες, συνεργάτες και συνεργάτριες, θα τιμήσουμε τη μνήμη της στο Μορφωτικό Ινστιτούτο της Δανίας στην Αθήνα (Χαιρεφώντος 14, Πλάκα, τηλ. 210 3244644), έναν χώρο που η Λίμπυ αγαπούσε πολύ.

Θα μαζευτούμε εκεί, από τις 6 έως τις 9 μμ., για να τη θυμηθούμε και να μιλήσουμε γι’ αυτήν και για το σημαντικό επιστημονικό και συγγραφικό της έργο. Γιατί, αν και ο θάνατος διακόπτει τη φυσική επικοινωνία, δεν έχει τη δύναμη να διακόψει τη σχέση αγάπης και εκτίμησης για αυτόν που υπήρξε.

Σ’ αυτή την εκδήλωση μνήμης και τιμής που θα συντονίσει η ανιψιά της, Χριστίνα Παπαδοπούλου-Τατά, θα μιλήσουν για την Λίμπυ μας:

• Η Λένα Διβάνη, συγγραφέας και Ιστορικός, Καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

• Η Μαρία Στρατηγάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας και Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου.

• Ο Σολούπ (Αντώνης Νικολόπουλος), πολιτικός γελοιογράφος και δημιουργός κόμικς.

• Η Νάστια Αρσέλ, κόρη της Λίμπυς, ηθοποιός, και ο Νίκολαϊ Αρσέλ, γιος της Λίμπυς, σκηνοθέτης.

Η Τζέλη Χατζηδημητρίου, φωτογράφος και κινηματογραφίστρια, θα ετοιμάσει ειδικά για την εκδήλωση αυτή, οπτικό υλικό από συνέντευξη που η ίδια είχε κάνει με την Λίμπυ, μαζί με υλικό και από άλλες συνεντεύξεις και φωτογραφίες της.

Μετά τις σύντομες αυτές παρεμβάσεις, όλοι μαζί θα πιούμε ένα ποτήρι στην μνήμη της, έτσι όπως θα της άρεσε. 

Για επιπλέον πληροφορίες, μπορείτε να καλέσετε την Χριστίνα Παπαδοπούλου-Τατά στο 6934 046 045, και μέσω μέηλ στο: chrispy1@otenet.gr
Επιστροφή