facebook youtube twitter instagram
σας αρέσει; διαδώστε το

ΟΙ ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΓΚΟΣΠΟΡΤ

ΟΙ ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΓΚΟΣΠΟΡΤ
Συγγραφέας: ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑΣ, ΜΕΝΗΣ
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 978-960-04-4252-6
ΣΕΛ.: 240
Σχήμα: 14 x 20,5
Βάρος: 370.00 γραμ.
Μαλακό εξώφυλλο
Βραβείο: ΒΡΑΧΕΙΑ ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ 2012
Καλάθι αγορών 6.87€

ΝΕΑ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΤΙΜΗ
Αρχική τιμή: 12,94 Τελική τιμή: 6,87 €

Μια παρέα εφήβων από διάφορα μέρη της Ευρώπης βιώνει μέσα από τα μάτια ενός Έλληνα την ερωτική αφύπνιση σε μια επαρχιακή πόλη της Αγγλίας, τα πρώτα χρόνια αμέσως μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο.

Το τέλος μιας αθωότητας σ’ έναν κόσμο που ποτέ δεν θα υπάρξει ο ίδιος.

Στο εξώφυλλο: Πίνακας του Aλέξη Aκριθάκη (1972) χαρισμένος στον συγγραφέα.


ΚΡΙΤΙΚΕΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Μένης Κουμανταρέας όμως δεν αναλύει μόνο τη συμπεριφορά, ούτε την ψυχοσύνθεση των ηρώων του, δεν είναι αυτή η πρόθεσή του. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η καταγραφή των νεανικών βιωμάτων του, καθώς και η περιγραφή του χαρακτήρα των φίλων του με τους οποίους τον χώριζε η γλώσσα, η νοοτροπία και ίσως η ταξική καταγωγή. Επίσης, ενδιαφέρεται να μιλήσει για την κοινωνία της επαρχιακής πόλης όπου ζούσε, καθώς και να περιγράψει τον τρόπο ζωής των Άγγλων και όταν το αποπειράται το κάνει με εξαιρετική μαεστρία.
Φίλιππος Φιλίππου, diastixo.gr, 09/10/12

Ο Μένης Κουμανταρέας συζητά με τον Νίκο Θρασυβούλου στην εκπομπή "Αυτοπροσώπως" για το βιβλίο του Οι αλεπούδες του Γκόσπορτ.
ΒΗΜΑFM 99.5, 12/05/12

Το βιβλίο μπορεί να γράφτηκε πριν από πενήντα χρόνια ωστόσο, η απόσταση που δίνει ο χρόνος, έδωσε την ευκαιρία στο συγγραφέα να δει τις αναμνήσεις του με ωριμότητα και ψυχραιμία, κάνοντας τις απαραίτητες προσθήκες και τροποποιήσεις έτσι ώστε, να παραδώσει στον αναγνώστη ένα σύγχρονο και σημερινό κείμενο. Κυρίως όμως, καταφέρνει να αποδείξει τους εισαγωγικούς ισχυρισμούς του γιατί τελικά, υπάρχουν αναμνήσεις, που με το πέρασμα των χρόνων γίνονται ακούνητα “βουνά”, που ακόμα κι αν θέλουμε δεν μπορούμε να αποφύγουμε. Μένουν ακλόνητες, για να μας υπενθυμίζουν την ύπαρξή τους.
Έφη Μαυροπούλου, critique.gr, 04/04/12

Οι ήρωες, θυμίζουν τους ήρωες τους οποίους έχει φιλοτεχνήσει ο Κουμανταρέας στις πρώτες συλλογές διηγημάτων του, αντιμετωπίζοντας τη φιλία και τον έρωτα με μια λοξή μετεφηβική ματιά: μια ματιά που αναδεικνύει τη σύγκρουση του ατόμου με το κατεστημένο του περιβάλλον, επικροτώντας το σθένος της αντίστασής του στις φθαρμένες νόρμες της εποχής του.
Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, ΑΠΕ-ΜΠΕ, 06/12/11

ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑΣ, ΜΕΝΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑΣ, ΜΕΝΗΣ

Ο Μένης Κουμανταρέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1931 και σπάνια την εγκατέλειπε – έξι μήνες νεαρός στο Λονδίνο και άλλους τόσους, ώριμος, στο Βερολίνο. Δεν ακολούθησε ανώτερες σπουδές. Δοκίμασε να σπουδάσει θέατρο και πέρασε, εξίσου άδοξα, από τη δημοσιογραφία. Εργάστηκε επί σειρά ετών σε γραφεία, ...περισσότερα

Άλλα βιβλία από τον ίδιο συγγραφέα:
ΤΟ ΑΡΜΕΝΙΣΜΑ
ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑΣ, ΜΕΝΗΣ

ΤΟ ΑΡΜΕΝΙΣΜΑ


Έτος έκδοσης: 1985
Καλάθι αγορών15.07€
Η ΚΥΡΙΑ ΚΟΥΛΑ
ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑΣ, ΜΕΝΗΣ

Η ΚΥΡΙΑ ΚΟΥΛΑ


Έτος έκδοσης: 1978
Καλάθι αγορών12.12€
ΤΟ ΚΟΥΡΕΙΟ
ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑΣ, ΜΕΝΗΣ

ΤΟ ΚΟΥΡΕΙΟ


Έτος έκδοσης: 1979
Καλάθι αγορών12.61€
folder
Δείτε οπωσδήποτε
folder
Κατάλογος βιβλίων

5euro

Trivizas

Geronimo Stilton