facebook youtube twitter instagram
σας αρέσει; διαδώστε το

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
Ξεφυλλίστε το
Συγγραφέας: ΣΩΤΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Έτος έκδοσης: 2015
ISBN: 978-960-04-4649-4
ΣΕΛ.: 208
Σχήμα: 14 Χ 20,6
Βάρος: 332.00 γραμ.
Μαλακό εξώφυλλο
Καλάθι αγορών 11.00€

O Ροβήρος Άνθρωπος, συντάκτης του φοιτητικού περιοδικού Νέξους, πλησιάζει τα σαράντα. Η ζωή του είναι ήσυχη και ανιαρή. Κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού το πλοίο στο οποίο επιβαίνει βουλιάζει. Ο Ροβήρος είναι ο μοναδικός επιζών. Ναυαγός, βρίσκει καταφύγιο σε ένα ερημονήσι. Εκεί, έπειτα από πολλή σκέψη, ήρεμος πλέον και χωρίς το άγχος της καθημερινότητας, σκέφτεται να κάνει ένα μεγάλο βήμα για το μέλλον του: να διεισδύσει στον κόσμο των επιχειρήσεων. Αποφασίζει, λοιπόν, να ανοίξει ένα σούπερ μάρκετ, να κερδίσει φήμη και χρήμα, επιδιώκοντας να ανέβει στα ψηλότερα σκαλοπάτια της κοινωνίας, όπως πάντα ονειρευόταν.

Ένα μυθιστόρημα για τη φλογερή επιθυμία του σύγχρονου ανθρώπου να εκπληρώσει τα όνειρά του και να ζήσει τη ζωή που πάντα επιθυμούσε. Ο ήρωας, μέσα από καταστάσεις ακραίες, κωμικές και ενίοτε σουρεαλιστικές, πασχίζει να σταθεί όρθιος και να βγει νικητής σε μια άνιση μάχη με την πραγματικότητα.


ΚΡΙΤΙΚΕΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με πάθος και τρυφερότητα μας αφηγείται ο Σωτάκης την ιστορία του, την ιστορία ενός ανθρώπου, ο οποίος, αρνούμενος να ζήσει στον πραγματικό χρόνο της ματαίωσης και της αποτυχίας, μετατόπισε τη ζωή του στον ιδεατό χρόνο του επικείμενου, στο μεταίχμιο υπαρκτού και ανύπαρκτου, στον μέλλοντα χρόνο της προσμονής, εκεί όπου απλώνεται η «απεραντοσύνη της ευτυχίας».
Λίνα Πανταλέων, Η Καθημερινή, 10/01/16

Ένα βιβλίο παλίμψηστο, ο καθένας θα δει το δικό του σούπερ μάρκετ εκεί και το δικό του νησί.
Ελένη Γκίκα, Έθνος, 14/12/15

Εν τέλει, «Η ιστορία ενός σούπερ μάρκετ» είναι ένα μυθιστόρημα που δικαιώνεται αισθητικά, ενώ ταυτόχρονα προκαλεί τον αναγνώστη του να διαλογιστεί πάνω στα ζητήματα που θέτει. Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί.
Δημήτρης Αργασταράς, diavasame, 04/12/15

Ο Σωτάκης κινείται άνετα στο οικείο περιβάλλον του παράλογου με το οποίο έχει ασχοληθεί πολλάκις στα βιβλία του. Γνωρίζει τους κώδικες, τις συνθήκες και τα σημεία που πρέπει να πατήσει για να τρέξει την ιστορία του πάνω σε εξωλογικούς ιμάντες. Κάτω από την παράδοξη κρούστα πάντα υπάρχει ένα βαθύτερο νόημα για το άτοπο και άλογο της ανθρώπινης σύμβασης. Ομοίως κι εδώ, η ασίγαστη ανάγκη του ανθρώπου για αποδοχή και για αυτοπραγμάτωση είναι περισσότερο από ευκρινής. Ενδεχόμενα, με τα χρόνια η τυπολογία της κοινής θεματικής να έχει αφαιρέσει το στοιχείο της έκπληξης, ωστόσο ο Σωτάκης κρατάει το ίσο με το να προβάλει διαφορετικές πτυχές του ίδιου θέματος: το μέτρο της ιστορίας είναι πάντα ο άνθρωπος.
Διονύσης Μαρίνος, Fractal, 25/11/15

Ο συγγραφέας επανέρχεται με μια ιστορία ακραίων και παράδοξων καταστάσεων που θα ικανοποιήσει τους θαυμαστές του και θα προσθέσει στους φίλους του.
Newpost, 18/11/15

ΣΩΤΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Δημήτρης Σωτάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Έχει εκδώσει οχτώ μυθιστορήματα και μια συλλογή διηγημάτων. Το βιβλίο του Το θαύμα της αναπνοής (2009) κατέκτησε το βραβείο Athens Prize for Literature και ήταν υποψήφιο για το Ευρωπαϊκό Αριστείο Λογοτεχνίας, καθώς και για το βραβείο Jean Monnet στη Γαλλία. ...περισσότερα

Άλλα βιβλία από τον ίδιο συγγραφέα:
Η ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ
ΣΩΤΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ


Έτος έκδοσης: 2005
Καλάθι αγορών12.17€
Προτάσεις:
ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΩΝ ΧΑΪΛΑΝΤΣ
ΜΕΪ, ΠΙΤΕΡ

ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΩΝ ΧΑΪΛΑΝΤΣ


Έτος έκδοσης: 2012
Καλάθι αγορών21.90€
folder
Δείτε οπωσδήποτε
folder
Κατάλογος βιβλίων

5euro

Trivizas

Geronimo Stilton